Företagsbesök på Firma Fanfar

Företagsbesök på Firma Fanfar

7 mars 2023

När man klev in genom dörrarna till butiken Firma Fanfar på Lasarettsgatan 4 i Vetlanda glömde man snabbt bort snöovädret som rådde utanför. Ida Englund, butiksägare, välkomnade oss in i värmen där brasan var tänd och mjuk jazzmusik spelade i bakgrunden. Tänk om man fick starta varje dag såhär tänkte man.

- Får nypa mig varje morgon - säger Ida.

Denna morgon har representanter från näringsliv och kommun samlats hos Ida på Firma Fanfar för ett företagsbesök. Butiken firar 10 års jubileum detta år och har under det senaste året gjort en stor satsning då de flyttade till nya och större lokaler. I samband med en växande e-handel hade de vuxit ur sina gamla lokaler, och tack vare vad Ida beskriver som ett fantastiskt samarbete med fastighetsägarna hittade de en lokal där de såg potentialen att fortsätta utvecklas och bedriva sin verksamhet i.

- Det känns overkligt att fastighetsägarna säger "Här, vi bygger om en affärslokal precis utifrån vad ni behöver", utbrister Ida.

Firma Fanfar är en destination i Vetlanda som lockar till sig besökare från runtom hela landet. De har en e-handel som sträcker sig från norr till söder och även utrikes. Med över 21 000 följare på instagram och en stor kundbas har de lyckats sätta Vetlanda på kartan och blivit ett besöksmål som attraherar köpkraft. Men de vill inte bara var en butik.

- Vi vill hitta på roliga grejer och vara en plats där människor vill vara. Därför hittar vi på aktiviteter så som workshops, after works osv, berättar Ida.

Ida äger och driver butiken med sin sambo Tobias. Tillsammans med hennes två fantastiska kollegor Karin och Linus är de ett lag som inte går att stoppa. De förmedlar en kundupplevelse i högsta nivå och en service som är personlig hela vägen.

Företagsbesöket avslutas med givande samtal om hur vi kan fortsätta utveckla Vetlandas attraktivitet och hitta fler sätt att utveckla staden som destinationsmål. Vi tackar Ida för ett trevligt företagsbesök och instämmer att såhär borde vi starta varje tisdagsmorgon hädanefter.

Läs mer om Firma Fanfar HÄR