Unga Akademiker

Unga Akademiker

Projektet Unga Akademiker vänder sig till ungdomar i Tranås, Vetlanda och Värnamo som studerar på högskola eller universitet på annan ort. Syftet med projektet är att bibehålla kompetens och öka antal hemvändare genom att matcha ungdomarna med företag i deras hemstad.

Vad är Unga Akademiker-projektet?

Nuvab tillsammans med Värnamo Näringsliv och Tranås United driver ett projekt som syftar till att hjälpa akademiker som studerar på universitet att hitta sommarjobb i sin hemkommun.  Vi vet att flera ungdomar som väljer akademiska studier lämnar Vetlanda en period och får vanligtvis arbete på annan ort. Vetlanda behöver den kompetensen och vi vill gärna locka tillbaka dem, antingen direkt efter studierna eller när det är dags att bilda familj.

Målet med projektet är att ge en kompetensinjektion till företagen i Vetlanda genom att matcha akademikernas studier med sommarjobb/examensarbete/projektarbete/praktik på spännande företag i Vetlanda kommun. Projektet är också ett sätt att visa upp vilka intressanta företag som finns i Vetlanda och på så sätt locka akademikerna till att återvända i framtiden. 

Registrera dig som student eller företag och upprätta värdefulla kontakter:

registrera här


För akademiker

Kommer du från Vetlanda och har valt att studera på högskola eller universitet på annan ort? Då är du välkommen att skapa din profil på Unga Akademiker. Genom att ansluta till projektet får du koll på näringslivet i Vetlanda och knyter viktiga kontakter inför framtiden. Kanske är det så att du till och med hittar din framtida arbetsgivare på hemmaplan.


För företag

Har du ett projekt som legat i byrålådan länge eller behöver du anställa någon på din arbetsplats under sommaren? Då kan projektet Unga Akademiker vara en bra idé för din verksamhet.

     

 

Pernilla Nordh
Projektledare

vetlanda@ungaakademiker.se
079-305 94 00

 

Detta projekt möjliggörs via medel på Regionen och Sparbanksstiftelsen Alfa.