Starta eget-programmet

Starta eget-programmet är en intensivkurs för dig som vill starta eget eller precis har kommit i gång med ditt företag och vill ge det de bästa förutsättningarna framåt. Programmet ger dig verktygen du behöver för att kickstarta din företagsresa och utvecklas vidare.

Starta eget-programmet

Äntligen är det dags för en ny omgång av Starta eget-programmet! Programmet pågår under fyra veckor. Under perioden får du möjlighet till minst två individuella coach-tillfällen med en affärsutvecklare. Målet är att programmet ska ge dig de förutsättningar du behöver för att förverkliga och starta ditt företag. Som deltagare får du möjligheten att träffa likasinnade och inspireras av de som redan har startat sina företag

Program

3 september - 17.00-19.30

Mål, vision, idéutveckling, företagsstart & NABC-modellen

Hur arbetar jag fram en inspirerande vision för mitt företag? Vilka typer av mål är realistiska och motiverande vid en företagsstart? Science Parks affärsutvecklare går igenom hur du utvecklar din idé till en affärsidé, hur du hittar din kund och i vilka kanaler de hänger, olika affärsmodeller och vad du ska tänka på när du startar ditt företag.

NUVAB, Science Park och Nyföretagarcentrum, Vetlanda

10 september - 17.00-19.30

Få förståelse för ditt företags ekonomi

Bokföringsbyrån REDO hjälper oss att få en bättre förståelse för företagets ekonomi, vi pratar om bokföring och hur hänger allt ihop.

NUVAB, Science Park och Nyföretagarcentrum, Vetlanda

17 september - 17.00-19.30

Hur säljer jag mina tjänster/produkter och vilka olika finansieringsmöjligheter finns?

En av de viktigaste nycklarna när man startar sitt företag är att komma gång med försäljningen. Vad är viktigt när det kommer till försäljning och hur gör man? Marthina Knutsson från Science park berättar mer.Hur kan du hitta finansiering till din idé?

Vilka finansieringsalternativ finns och hur väljer du rätt? Martin Harbäck från Science Park ger dig nycklarna och information till hur du kan hitta bästa finansieringen till dig och din ide.

NUVAB, Science Park och Nyföretagarcentrum, Vetlanda

1 oktober - 17.00-19.30

Hur kan mitt företag bidra till en bättre värld och vad är viktigt när det gäller avtal och affärsjuridik?

Emilia Sundberg, hålllbarhetsansvarig på Science Park hjälper dig att fundera kring hur du skapar ett hållbart företag som bidrar till bättre förutsättningar för människor, djur & natur. Vad är fördelarna med att jobba hållbart eller klassas som Impactbolag?

Science Parks bolagsjurist Håkan Unbeck går igenom vad du ska tänka på när du skriver avtal med leverantörer, samarbetspartners, kompanjoner eller anställer personal. Du kommer också få lära dig mer om hur du skriver offerter och vad som är viktigt att tänka på vid en företagsstart.

NUVAB, Science Park och Nyföretagarcentrum, Vetlanda

8 oktober - 18.00-20.30

Varumärke och marknadsföring med Bolt

Hur ska man jobba med företagets digitala närvaro och marknadsföring för att nå ut med sitt budskap och vara relevant för sina kunder? Den multikreativa kommunikationsbyrån Bolt som består av ett handplockat gäng talanger inom kommunikation, varumärkesstrategi, kreativitet, design, copy, foto och film guidar oss i hur man lägger grunden och bygger ett starkt varumärke.

Science Park Towers, Framgången 1, Jönköping

Praktisk information

När: Fem träffar med start 3 september  kl.17.00-19.30
Var:
NUVAB, Science Park och Nyföretagarcentrum, Vetlanda , Älggatan 2B, Vetlanda 
För vem: 
För dig som har startat företag under de senaste 12 månaderna eller som funderar på att starta.

Du kan ansöka till programmet till och med den 27/8. Glöm inte att avanmäla dig senast 24 timmar innan programstart om du har anmält dig men inte längre har möjlighet att delta. 

Om du har frågor om eventet, kontakta Emma Ingelow på emma@nuvab.se eller Johanna Friman på johanna@nuvab.se

Anmälan: https://sciencepark-jonkoping.confetti.events/start-starta-eget-programmet-vetlanda/