Lyckas med 5S

Lyckas med 5S

Det här är ett program till dig som vill komma i gång med 5S för att öka effektiviteten och trivseln genom förbättrad struktur och fungerande rutiner.

Detta är en 1-dagsutbildning där deltagarna får lära sig om 5S och hur de ska arbeta för att implementera detta ute på arbetsplatsen.

Alltför ofta avstannar 5S-satsningar efter de första tre stegen. De två sista ”S-en” som fokuserar på fungerande rutiner och disciplin kommer aldrig på plats och resultaten blir därför inte uthålliga.

I denna utbildning fokuserar vi därför på hur vi inför 5S och ger dig alla verktyg du behöver för varje steg. Utbildningen bygger på boken "Lyckas med 5S" av Oskar Olofsson.

Lär dig få med dig all personal
Utbildningen innefattar en dag med utbildning, övningar och gruppdiskussioner. Vi går igenom alla de fem stegen i detalj med gott om tid för frågor och diskussioner.

Fokus ligger på förändringsledningen inklusive planering, kommunikation, utbildning, roller och ansvar.

KURSINNEHÅLL

• Vad är 5S?
• De fem stegen
• Planering av arbetet
• Förändringsledning – skapa en 5S kultur
• Roller och ansvar
• Vanliga fallgropar
• Specialfall - 5S på kontor, produktion, underhåll
• Gruppdiskussioner och övningar

Utöver detta lär man sig även metoder för att involvera medarbetare och för fördjupa sig i goda exempel på visuell styrning.

Kursledare: 


Oskar Olofsson

Oskar Olofsson har under mer än 20 års tid hjälpt välkända företag att skapa en effektiv produktion. Med hjälp av nyskapande leanmetoder och ett engagerande förändringsarbete förbättras lönsamheten samtidigt som motivation och attityder förändras till det bättre. Oskar har skrivit två populära böcker i ämnet och anlitas ofta som föreläsare.

Läs våra avbokningsregler här.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter här.

Anmäl dig här

Allmänt
Faktureringsuppgifter
Deltagare
Lägg till extra deltagare +
Övrig information

Har du frågor? Kontakta oss!

Johanna Stålhammar

johanna.stalhammar@nuvab.se
076 301 19 90

Johanna Stålhammar