Unga Akademiker

Projektet Unga Akademiker vänder sig till ungdomar i Tranås, Vetlanda och Värnamo som studerar på högskola eller universitet på annan ort. Syftet med projektet är att bibehålla kompetens och öka antal hemvändare genom att matcha ungdomarna med företag i deras hemstad.

Vad är Unga Akademiker-projektet?

Nuvab tillsammans med Tranås United och Värnamo Näringsliv driver ett projekt som har till syfte att hjälpa unga akademiker som pluggar på universitet/högskola att hitta sommarjobb i sin hemkommun: Tranås, Vetlanda eller Värnamo.

Många ungdomar som väljer akademiska studier lämnar sin hemkommun en period och får därefter ofta arbete på annan ort. Vetlanda behöver den här kompetensen och vill gärna locka tillbaka dem, antingen direkt efter studierna eller när det är dags att bilda familj.

Syftet med projektet är att matcha ungdomarnas studier med sommarjobb på spännande företag och målet är att ge en kompetensinjektion till företagen i Vetlanda och att knyta framtida arbetskraft till sig. Det är också ett sätt att visa upp vilka intressanta företag som finns i Vetlanda för att locka ungdomarna att återvända i framtiden.

Akademiker — se hit!

Kommer du från Vetlanda men studerar idag på högskola eller universitet på annan ort? Då är du välkommen att skapa din profil på ungaakademiker.se och få tillgång till en hel lista med företag i din kommun. Du får koll på Vetlandas näringsliv och knyter samtidigt viktiga kontakter för framtiden — du kanske till och med hittar din framtida arbetsgivare!

Till ungaakademiker.se


Är du företagare? 

Skapa din företagsprofil på ungaakademiker.se och få tillgång till vår databas av akademiker från Vetlanda. Har du ett projekt som legat i byrålådan länge eller behöver du ersätta någon på din arbetsplats under sommaren? Då kan Unga Akademiker vara en bra idé för din verksamhet.

Till ungaakademiker.se


Detta projekt möjliggörs via medel på Regionen och Sparbanksstiftelsen Alfa.